Parfume og hudtyper - Hvorfor dufter samme parfume forskelligt på forskellige mennesker…?

Oprettet d. under Duft opfattelse

En parfumes møde med hud er ligesom i et møde mellem to mennesker - er ”kemien” rigtig, kan det skabe en vidunderlig fusion. Hvis matchet ikke er der, vil de to mennesker aldrig komme til at forstå hinanden, ligesom parfumen aldrig vil komme til at dufte godt på huden. Det betyder dog ikke at parfumen nødvendigvis er dårlig, men blot at den ikke er noget for dig.

Hvordan en parfume interagerer med din hud, afhænger af følgende faktorer:

Belastningen af ​​huden: Jo mere en hud er fugtet, jo længere vil duften holde. Solid parfume vil modsat traditionel alkohol/vand parfume holde væsentligt længere på tør eller ikke fugtet hud.

Hudens pH-værdi: PH-værdien er en blanding af vand, bakterier, sved og talg kaldet "hydrolipidisk film". Jo mere smidig og talgholdig, fugtig og olieret huden er, jo bedre holder duften.

Mad: Hvad vi spiser, påvirker lugten af ​​vores hud. At spise kød eller løg i store mængder har for eksempel indflydelse, og ændrer lugten af ​​huden. Den påførte parfume interagerer med din naturlige duft, og vil opleves forskelligt fra person til person.

En duft arv: Dufte, som er del af ens arv, dvs. duft baseret på minder, vil opfattes stærkere og mere tydeligt end andre.

Hudtemperatur: Temperaturen i menneskekroppen er normalt stabil, men hvis kropstemperaturen stiger eller falder i større eller mindre grad, kan duften påvirkes.

Medicin: Nogle lægemidler ændrer duften af ​​huden og derfor også parfumen.

Klimaet: Afhængigt af land og klima vil du ikke lugte din parfume på samme måde. For eksempel vil du finde det sværere at lugte din duft i en atmosfære med aircondition.

Sygdom: Det er bevist, at nogle sygdomme forstyrrer huden, selv om det ikke kan ses med det blotte øje. Nogle sygdomme kan diagnosticeres ved hjælp af duft molekyler. Dette forklarer også, hvorfor trænede hunde kan spore visse sygdomme.

Årstiderne: Dufte vil ikke lugte ens om sommeren eller vinteren, og vil reagere forskelligt på huden afhængigt af årstiden. Fugten i luften vil spille ind, og vil påvirke både fordampning og huden.

Den hormonelle cyklus: Lugtesansen svinger i overensstemmelse med hormoncyklussen. Op til og under ægløsning øges lugtesansen hos kvinder. Hormonelle ændringer, som finder sted i ungdomsårene, efter graviditeten eller i overgangsalderen, kan dog også ændre vores smag og ændre vores præferencer med hensyn til dufte.

Alder: Ældre hud vil generelt dehydrere hurtigere, så duften holder kortere tid.

Parfume til mænd eller kvinder: De samme dufte vil reagere forskelligt på en mands eller en kvindes hud. En feminin duft på en mands hud vil udvikle sig anderledes, blive mere maskulin, og omvendt vil en maskulin duft på en kvindes hud blive blødere. Men parfume er også en "følelse", der virker ud over kønnene. Derfor ser vi en udvikling af markedet for unisex parfumer. På børns hud udvikler parfumer sig på en meget blød måde, og tager mere styrke på teenagers hud.

Påføringen: En parfume vil sprede sig forskelligt alt efter de pulseringspunkter, man vælger at påføre parfumen på (huden på halsen, brystet, navlen, albuerne og håndleddene). Der hvor huden er varmere, bør du påføre parfumen.

Parfumer og genetik: Kvindens foretrukne parfumer siger ikke kun noget om hendes smag, men også noget om hendes gener. Hun vælger nemlig instinktivt en parfume, der understreger/fremhæver hendes genudtryk. Lugtesansens styrke og antallet af duft fangere/receptorer i næsen er ligeledes afgørende for opfattelse af duft.

Evolutionær eller lineær parfume: Evolutionære parfumer består af top-, mellem- og bundnote forandrer sig over tid. Modsat står linære dufte, som består ét noteniveau. Jo flere naturlige elementer der er i en parfume, jo mere vil selve duften udvikle sig.

På grund af alle de nævnte faktorer er det vigtigt at tage sig god tid, og prøve en parfume en hel dag for at bekræfte parfumens match med din hud. Parfume er som hud levende - den udvikler og ændrer sig konstant. En parfume, du kan lide på din ven, giver måske ikke det samme indtryk på din hud. Det er virkelighed din hud, der har det sidste ord og vælger duften.

Vi appellerer til at du tilpasser parfumen dig i stedet for omvendt 😊


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar